Navigation Navigation

Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Forskning: Forskel på astma mellem by og land

Foto: Colourbox
Et hold danske forskere fra Aarhus Universitet har for nylig offentliggjort et studie, der viser, at der er forskel på, hvor mange der får astma afhængigt af, hvor de vokser op. Mere præcist har de fundet, at der er gradvist færre, som får astma, jo længere væk fra storbyen de befinder sig på en skala mellem gård og storby.
 
I alt har forskerne set på data fra 11.123 mennesker i Danmark og andre nordiske lande. Dermed hviler det nye fund på et solidt grundlag, der tydeligt viser en tendens, hvor der er færrest, der ender med at få astma som voksen efter at være vokset op på en gård med dyr og flest efter opvækst i en storby.
 
Det er dog for tidligt til, at forskerne bag den nye undersøgelse kan konkludere, hvorfor det forholder sig sådan. Men de peger blandt andet på, at både mængden og variationen af bakterier og svampe, som du bliver udsat for i barndommen, kan spille en rolle. 
 
- Vi kan endnu ikke sige, hvorfor det forholder sig sådan, men vi har en hypotese om, at mængden og variationen af bakterier og svampe, som man bliver udsat for i barndommen spiller ind. Jo flere bakterier, der findes i miljøet, desto lavere risiko for astma, siger studiets førsteforfatter, ph.d.-studerende Signe Timm fra Institut for Folkesundhed ved Aarhus Universitet.
 
 
Kilde: Aarhus Universitet

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld nyhedsbrev

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

STØT VORES ARBEJDE
Det er gratis at få hjælp hos Astma-Allergi Danmark. Støt derfor gerne vores arbejde.
DIT BIDRAG
BLIV MEDLEM
Det koster kun 225 kr. om året.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning