Navigation Navigation

Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

EU forbyder MI i cremer, deodoranter og make-up

Colourbox
EU har tirsdag den 5. april vedtaget et forslag om at forbyde det stærkt allergifremkaldende stof MI i kosmetiske plejeprodukter, som bliver på huden. Det betyder, at MI fra årsskiftet ikke må bruges i fx cremer, make-up og deodoranter.

Afgørelsen falder efter pres fra blandt andet Danmark, hvor forskere fra Videncenter for Allergi har været med til at dokumentere MI’s allergifremkaldende effekt. Astma-Allergi Danmark er meget tilfredse med afgørelsen.

- Det er en stor sejr for forbrugerne, som får nemmere ved at undgå MI, når de skal vælge plejeprodukter, siger chefen for allergimærket Den Blå Krans, Rikke Bille.    


Kampen mod MI fortsætter

Brugen af MI, som udover at bruges i plejeprodukter også kan findes i maling og en lang række andre produkter, har længe været omdiskuteret, og i Danmark har hudlæger set en stigning i antallet af folk, der udvikler allergi over for MI. Men selvom det nye forbud er et vigtigt skridt på vejen, er kampen ikke slut endnu.

Forbuddet omfatter nemlig ikke produkter som fx shampoo, showergel og barberskum, der skylles af huden. Rikke Bille håber, at EU på sigt også forbyder MI i den type af produkter, så forbrugerne kan tage helt trygge valg, når de skal vælge plejeprodukter til dem selv eller deres børn.

Det er dog muligt allerede nu helt at undgå MI i sine plejeprodukter, hvis man går efter allergimærket Den Blå Krans, hvor MI ikke er tilladt. 

Forbuddet betyder, at produkterne ikke længere vil være at finde på butikkernes hylder fra årsskiftet.


Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld nyhedsbrev

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

STØT VORES ARBEJDE
Det er gratis at få hjælp hos Astma-Allergi Danmark. Støt derfor gerne vores arbejde.
DIT BIDRAG
BLIV MEDLEM
Det koster kun 225 kr. om året.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning