Navigation Navigation

Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Er sæsonen for birkepollen snart slut?

 

d. 28.04.2014: Årets pollensæson for birk er forløbet udover det sædvanlige hidtil. Men hvad kan du forvente resten af sæsonen?


Det milde forår fik birken til at blomstre ca. to uger tidligere end en gennemsnitlig sæson, og 2. påskedag blev der målt rekord høje pollental for birk med et Dagens Pollental på 4696 pollen i København og 2526 pollen i Viborg.
Disse tal slog den hidtidige rekord fra den 7. maj 2006, som var på hhv. 4381 pollen i København og 2497 pollen i Viborg.

Forårsvejr og 'gæstepollen' gav høje tal
En præcis forklaring på de rekord mange birkepollen har man ikke, men de skyldes formentlig en kombination af det solrige og tørre påskevejr, der fik hanraklerne til at afsende store mængder pollen, samt en vedholdende østenvind.

Mange birkepollen, der er fanget i fælden på DMI, stammer ikke kun fra lokale kilder, men også fra pollenkorn, der er transporteret med vinden fra Sydsverige, De Baltiske Lande og Rusland.

Hvordan bliver resten af sæsonen for birk?
En normal sæson for birk er kort og intensiv med flest pollen i dagene omkring 1. maj.
Heldigvis har dette års birkesæsonen allerede toppet. Det er dog svært at forudsige, hvornår sæsonen slutter.

Birkeraklerne er i fin form, og kan stadig udsende mange pollen. Hvis vejret bliver køligere og mere regnfuldt vil sæsonen dog hurtigere nå sin afslutning.

Astma-Allergi Danmark og DMI udarbejder i fællesskab 48 timers pollenprognoser, der er baseret på en statistisk sammenhæng mellem pollenkoncentrationer og meteorologiske data fra DMI's vejrprognosemodel.


Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld nyhedsbrev

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

STØT VORES ARBEJDE
Det er gratis at få hjælp hos Astma-Allergi Danmark. Støt derfor gerne vores arbejde.
DIT BIDRAG
BLIV MEDLEM
Det koster kun 225 kr. om året.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning