Navigation Navigation

Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Efterårsferie? Så er det bagetid...

 

d. 13.10.2014: Efterårsferien er begyndt for de heldige - blandt  andet skolebørnene. Og måske er der tid til en hyggestund i køkkenet. Her er nogle allergivenlige opskrifter til de lækkersultne, hvor du kan prøve en allergi-brownie, pølsehorn eller squash-gulerods-muffins.

 

 

Allergi-brownies

Opskriften er uden mælk, uden æg, uden hvede, uden gluten
Opskriften indeholder mandler og kokosmel

Ingredienser:

1 dl vindruekerneolie
80 g sukker
50 g rosiner
45 g kakao
1 tsk. natron
1 tsk. kanel
30 g kokosmel
70 g kartoffelmel
25 g Maizena
30 g rismel
50 g hakkede mandler
½ - 1 dl vand

Fremgangsmåde:

Vindruekerneolie og sukker piskes godt sammen. Melet blandes i, krydderierne, rosinerne og de hakkede mandler tilsættes. Begge dele blandes og vandet tilsættes gradvis, da mængden af væske, som skal tilsættes, er afhængig af melets fugtighed. Dejen skal være som en lind sandkagedej.

Bages i en smurt kageform med en diameter på ca. 23 cm i 20 minutter ved 180°.

Lad kagen stå i formen, indtil den er afkølet. Skæres ud i små firkanter.
Skal helst spises friskbagte. Kan man tåle det, smager det godt at anvende nødder i stedet for mandler.


Squash-gulerods-muffins

Opskriften er uden mælk, uden æg
Opskriften indeholder mandler

ca. 12 stk.

Ingredienser:

2 gulerødder
2 mellemstore squash
250 g hvedemel
salt
1 tsk. kanel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. muskatnød
60 g hakkede mandler
90 g smeltet mælkefri margarine
2½ dl soyamælk

Fremgangsmåde:

Gulerødder og squash rives. Mel, salt, kanel, bagepulver og muskatnød blandes i en skål sammen med de revne grøntsager. De hakkede mandler tilsættes. Margarinen smeltes i mælken under svag varme, afkøles let og tilsættes de øvrige ingredienser.

Dejen røres let og kommes i muffinforme af papir eller metal. Kagerne kan pensles med olie.
Bages ved 200° i ca. 20 min.

 

Pølsehorn

Opskriften er uden mælk og uden nødder

16 stk.

Dej:

1 dl lunkent vand
25 g gær
75 g mælkefri margarine
450 g hvedemel
1 dl soyafløde
1 æg ½ tsk. salt

Fyld:

8 pølser
sennep

Fremgangsmåde:

Vand og gær røres sammen. Margarinen smuldres i melet. Mel, soyafløde, æg og salt tilsættes, og dejen æltes godt igennem.
Stilles til hævning i 30 min.

Dejen æltes igen og deles i to portioner. Udrulles i to plader, som hver deles i 8 trekanter. I alt 16 stk. ½ tsk. sennep og ½ Frankfurterpølse lægges på hver trekant, som derefter rulles sammen fra den brede ende mod spidsen. Sættes på plade og hæver i ca. 10 min.

Pensles med æg eller soyafløde. Bages ved 200° i 15-20 min.

Find flere allergivenlige opskrifter her


Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

STØT VORES ARBEJDE
Det er gratis at få hjælp hos Astma-Allergi Danmark. Støt derfor gerne vores arbejde.
DIT BIDRAG
BLIV MEDLEM
Det koster kun 225 kr. om året.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning