Navigation Navigation

Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Bynkepollen: 2 uger før tid

 
 

26.06.2014: Nu er de første pollen fra bynke fundet i Astma-Allergi Danmarks pollenfælder. Det betyder, at sæsonen for årets sidste pollenplage begynder i dag med et pollental for bynke på 13 for København og 1 for Viborg.

 

-    Bynke er tidligt på den i år – helt som vi har set med både birk og græs. Det er næsten to uger før en normal sæsonstart, at vi har fundet bynke i vores pollenfælder, fortæller Lise Nørgaard, kommunikationschef i Astma-Allergi Danmark.

Sæsonstart for bynkepollen er sædvanligvis omkring den 11. juli, og sæsonen strækker sig til slutningen af august. De højeste koncentrationer af bynkepollen findes oftest omkring starten af august.

I fælden fanges hovedsageligt pollen fra arten grå-bynke. Det er en op til 120 centimeter høj plante med rødbrun stængel og lange tynde blade, der er hvidlige på undersiden. Grå-bynke vokser i stor stil på lysåbne arealer, fx langs marker og veje og på byggepladser.

Regn vasker pollen ud af luften

Både forårstræerne, birk og græs har givet pollenallergikerne en hård sæson og har alle sendt rigtig mange pollen ud i luften i år.

Fortsætter det gode vejr, kan der også komme mange bynke i år. Til gængæld kan nogle regnbyger hjælpe allergikerne, og blot en times regn kan vaske  65 pct. af pollenkorn fra bynke ud af luften

En enkelt bynkeplante danner omkring 50.000 små uanseelige blomster. Planten frigiver pollen sidst på natten og først på morgenen. Pollen ligger i små bunker oven på blomsterne, indtil vinden kommer og fører det væk

Bynke hører til kurvblomstfamilien. Og personer med allergi over for bynkepollen kan få symptomer ved kontakt med pollen fra andre kurvblomster, fx mælkebøtter og margueritter. Det er dog ikke særlig almindeligt.

 

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld nyhedsbrev

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

STØT VORES ARBEJDE
Det er gratis at få hjælp hos Astma-Allergi Danmark. Støt derfor gerne vores arbejde.
DIT BIDRAG
BLIV MEDLEM
Det koster kun 225 kr. om året.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning