Navigation Navigation

Brødkrumme Brødkrumme

Indholdsaggregater Indholdsaggregater

Årets astmaskoler er skudt i gang

Kan man løbe et maraton, selv om man har astma? Hvornår skal man slå i bordet hos lægen? Og har man selv et ansvar for sin astma?
 
Disse spørgsmål blev drøftet, da Astma-Allergi Danmark i sidste uge slog dørene op for årets astmaskoler. Det første kursus blev holdt i København, hvor 50 astmatikere mødte op for at få vejledning og råd om symptomer, behandling og forebyggelse af astmaanfald. Formålet er at sikre, at deres astma er velbehandlet.
 
- En velbehandlet astma er en forudsætning for, at man kan leve sit liv, som man ønsker. Derfor var der på astmaskolen fokus på, at de fremmødte fik viden og konkrete redskaber, der kan hjælpe dem med at nå dette mål, siger Christine Højer Eriksen, rådgiver i Astma-Allergi Danmark.
 

En ny begyndelse

Astmaskolen endte da også med at blive en øjenåbner for flere af de fremmødte. Blandt andet blev det undervejs i skolen tydeligt for flere, at de ikke skal acceptere at have det dårligt, men at det er nødvendigt at stille krav.
 
- Jeg er blevet bekræftet i, at det er vigtigt at jagte lægen i forhold til at få den rette behandling. Både min kone, datter og jeg selv har astma. Jeg har ikke selv astma i særlig svær grad, men hos min kone har der været problemer med at få landet en ordentlig behandling. Til gengæld har vi været heldige med vores datters behandling, fordi vi havde en rigtig dygtig læge med meget forstand på området. Og jeg kan se, hvor stor betydning det har. Så det handler meget om, hvor meget du pusher din egen læge til at gennemtvinge den ønskede behandling, siger 39-årige David Aixa Christensen, kursist på astmaskolen.
 
Det er dog ikke nok alene at stille krav til lægen. Det erkendte 40-årige Thomas Hougaard efter sin deltagelse på kurset:
 
- Jeg vil absolut anbefale kurset til andre. Jeg har været tilbageholdende med at engagere mig meget i, hvad astma egentlig er for noget og tænkt, at det må lægen tage sig af i forhold til at sige, hvad jeg skal gøre og regnet med, at jeg så får det godt. Egentlig har jeg det ret godt i forhold til, hvordan folk ellers beskriver dét at leve med astma, men jeg er blevet klar over, at jeg godt kan få det bedre – og at det stiller nogle krav til mig selv. Det her kan blive begyndelsen på det for mig og for andre i samme situation, siger Thomas Hougaard.
 

Vil du også på astmaskole?

Astma-Allergi Danmarks rådgivning holder astmaskoler for voksne over hele landet. Det er gratis at deltage, så det eneste du skal gøre er at huske at tilmelde dig.
 

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

Tilmeld nyhedsbrev

Webindholdsvisning Webindholdsvisning

STØT VORES ARBEJDE
Det er gratis at få hjælp hos Astma-Allergi Danmark. Støt derfor gerne vores arbejde.
DIT BIDRAG
BLIV MEDLEM
Det koster kun 225 kr. om året.

Webindholdsvisning Webindholdsvisning